Om Selkirk Rex iFokus

Känner du till en av de nyare kattraserna i Sverige:
Selkirk Rex?

http://is.gd/b9Og6b

Det är en kattras med lockig päls som ursprungligen kommer ifrån USA, där en huskatt fick en lockig kattunge i sin kull år 1987. Denna individ valde man att avla på, och i avelsarbetet har man blandat ut med både Perser/Exotic och Brittiskt kort- & långhår, och är därför en tyngre ras med rejäl benstomme. Det speciella med rasen är såklart den (fantastiska) lockiga pälsen! 


Du kanske tycker dig känna igen Selkirken? Precis som det står ovan så har man använt både britt- och perserkatter i avelsarbetet för rasen, och helst ska katten ha en kropp som ett Brittiskt korthår, men huvudformen och ansiktet bör likna en klassisk Perser. Det är kanske därför Selkirken är så bedårande! Det som utmärker rasen är såklart dess lockar, även om det är många som misstar dessa fantastiska lockar för att vara tovor! Så är det ju självfallet inte! Pälsen på en Selkirk Rex är väldigt mjuk och behaglig att röra vid. Ibland händer det att det föds rakhåriga Selkirks, som då får benämningen "Straight" istället för "Rex", och tyvärr får man inte ställa ut dessa. Däremot är de underbara sällskapskatter, och i vissa fall värdefulla i avelsarbetet.

http://is.gd/4NqAMG

Är du intresserad av att lära dig mer om rasen, eller kanske äger du en (eller flera?) av dessa fantastiska djur och bara väntar på att dela med dig av dina kunskaper? I vilket fall som helst är ni väldigt välkomna hit, alla får vara med! 

I den här artikeln kan du läsa om vanliga frågor om Selkirk Rex!

Vi som modererar sajten är


MallaBralla, Sajtvärd

Skörbjugg, medarbetare
Skörbjugg har varit med sedan sajten lanserades, och har ett genuint kattintresse. Skörbjugg har två katter hemma, en ragdoll (S*Raggababa Roadster de Cartier) och en huskatt (Lennox) och snart en Selkirk Rex (Qtcat Curly Titch). Skörbjugg är också medarbetare på Britter iFokus.

Värd

Avatar för mallabralla

Medarbetare

Avatar för [Skörbjugg]