Annons:
Etikett06-historia
Läst 2653 ggr
[Kavring]
11/6/13, 1:52 PM

Selkirk Rex ursprung och historia

Få reda på mer om Selkirk Rex ursprung och historia. Vet du vem Miss DePesto of NoFace var? Klicka dig in här om du vill veta! (Omslagsbild: http://is.gd/1szWsu)

Miss DePesto of NoFace - Selkirkens moder

Kattrasen Selkirk Rex kommer ursprungligen från huskatten Miss DePesto of Noface (född 1987), som hittades på ett katthem i Montana, USA. Denna katt gavs till en Perseruppfödare (Jerry Newman) som parade henne med den svarta Perserhannen PhotoFinish of Deekay – i den kullen fick 3 av 6 kattungar lockig päls. Detta bevisade att Miss DePestos mutationsgen var dominant (båda föräldradjuren behöver inte bära på Rex-genen för att avkomman skall få lockig päls), till skillnad från exempelvis Cornish Rex och Devon Rex.

Selkirk Straight & Selkirk Rex

Man ser lätt skillnad på en rakhårig Selkirk-kattunge och en med lockig päls, främst genom att morrhåren är krulliga på de kattungar som är lockhåriga. En rakhårig avkomma kallas för Selkirk Straight, och går tyvärr inte att ställa ut men är viktig för avelsarbetet och är underbara sällskapskatter. 

Selkirk Straight & Selkirk Rex ® A. Carlsson

Information om Selkirk Rex

♥ Se Cats 101 "Selkirk Rex" (Animal Planet), länkad här nedanför

Nordiska Rexringen

CFA.org - the Cat Fanciers Association "Breed Profile: Selkirk Rex"

♥  ♥  ♥

Vill du berätta om din alldeles egna historia med Selkirk Rex? Hur du kom i kontakt med kattrasen och ditt liv med Selkirks? PM:a sajtvärden!

Källor:
CFA.org
Nordiska Rexringen

Annons:
Achatina
12/15/13, 9:06 AM
#1

När hände detta och finns det någon bild på hur foundation honan såg ut?

[Kavring]
12/15/13, 2:55 PM
#2

Detta hände 1987, och man avlade vidare på Miss DePesto med perser. Bild och info finns här: http://www.kitykarekurl.com/id5.html Kan tyvärr inte lägga upp bilder i detta inlägg som jag ej har rättigheter eller tillåtelse till (jag jobbar på det). :) Jag uppdaterar årtal såklart i huvudinlägget nu, det glömde jag lägga in eftersom jag skrivit detta på andra ställen på sajten många ggr innan :) (min ursäkt för varför det ej står med)

[Skörbjugg]
12/17/13, 9:48 AM
#3

Det är så roligt att det hela tiden kan uppstå nya raser, tycker jag. Extra spännande är ju att detta är en ras under utveckling. 👍❤️

[Mustangcab]
12/19/13, 8:15 PM
#4

De är väldigt söta och väldigt lika britter vilke jag har en viss förståelse för.

Upp till toppen
Annons: